ArchitectRapport ruimteafwerkingen

Locatie

Creëer rapport ruimteafwerkingen

Extra > Rapporten

Je kan in een tekening meerdere afwerkingen toekennen aan ruimtes. Om een gedetailleerd rapport te maken over alle ruimteafwerkingen, moet je eerst een voorgedefinieerd rapport Ruimte-afwerkingen creëren zoals beschreven in Voorgedefinieerde rapporten gebruiken. Genereer daarna met het commando Creëer rapport ruimteafwerkingen een gedetailleerde legenda met een volledige beschrijving van de afwerkingen. Dit commando kan pas worden gebruikt nadat je afwerkingen aan de ruimtes heeft toegekend.

Om een rapport over de ruimteafwerking te genereren:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Creëer rapport ruimteafwerkingen’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Creëer rapport als tekst

Selecteer deze optie om het rapport in een tekstblok aan de tekening toe te voegen.

Insprong titel

Geef de insprong van de titel op.

Insprong tekst

Geef de insprong van de tekst op.

Regelafstand titel

Selecteer het aantal regels dat je tussen een tekst en de volgende titel wilt plaatsen.

Regelafstand tekst

Selecteer het aantal regels dat je tussen de tekstregels wilt plaatsen.

Titel vet weergeven

Vink deze optie aan om de titels vet weer te geven.

Creëer rapport als rekenblad

Selecteer deze optie om het rapport als een rekenblad aan de tekening toe te voegen.

Naam

Geef een naam op voor het rekenblad.

Toon rekenblad in tekening

Vink deze optie aan om het rapport bij de volgende muisklik op de tekening te plaatsen.

Extra rij voor titels

Vink deze optie aan om een extra rij in te voegen voor de titels.

Titel vet weergeven

Vink deze optie aan om de titels vet weer te geven.

Kies of je het rapport wilt weergeven als tekst of als een rekenblad. Zie Tekst invoegen en Een nieuw rekenblad creëren.

Weergavemethode

Omschrijving

Tekstblok

Baken de zone af waar je het rapport wilt creëren. Klik een eerste maal om de linkerbovenhoek van het tekstblok vast te leggen en klik een tweede maal voor de rechterbenedenhoek. Het tekstrapport wordt binnen deze rechthoek gegenereerd.

Rekenblad

Het rekenblad maakt gebruik van de informatie uit het rapport. Als de optie Toon rekenblad in tekening is aangevinkt, klik je in de tekening om het rekenblad in te voegen. Op de plaats waar je klikt, komt de linkerbovenhoek van het rekenblad.

Voorgedefinieerde rapporten gebruiken